Wanneer je een hond of kat in huis hebt lopen is er een kans aanwezig dat je wel eens wat uitwerpselen op vreemde plekken tegenkomt. Of hij nu zindelijk is of niet: een ongeluk zit in een klein hoekje.

Hoewel het normaal gesproken geen groot probleem is, kan het wel een drama worden als je een robotstofzuiger in huis hebt rondrijden. Op momenten dat je er niet bent – een situatie waar je juist gebruik maakt van een robotstofzuiger – kan je als hij even niet oplet over een hondendrol rijden. Met alle gevolgen van dien.

Een robotstofzuiger rijdt gewoon over een hondendrol heen

Ja: negen van de tien keer heeft een robotstofzuiger gewoon ‘schijt aan een hondendrol’. Hoewel een robotstofzuiger vol zit met sensoren, is het herkennen van uitwerpselen erg lastig. Want, hoe kan hij nu het verschil zien tussen een hoop stof of een hoop poep?

In onderstaande video wordt het pijnlijk duidelijk wat er gebeurd als er een robotstofzuiger over een drol rijdt.

Het erge is natuurlijk dat een robotstofzuiger van geen ophouden weet: hij zal dus de poep helemaal uitsmeren door je hele woning of zelfs – zoals hierboven – over een vloerkleed of tapijt.

Oplossing: nieuwe Roomba J7+ ontwijkt hondenpoep

We hebben goed nieuws als je er alles aan wil doen om te voorkomen dat een robotstofzuiger over poep rijdt. Sinds kort heeft iRobot namelijk een nieuw model geïntroduceerd was in staat is om hondenpoep te herkennen en dit vervolgens te vermijden. Hij zal er met een grote boog omheen rijden.

De nieuwe iRobot Roomba J7+ kan hondenpoep ontwijken. © iRobot Corp

Je kunt deze iRobot Roomba koppelen met Google Home, waarna je hem op kunt nemen in smart home scenario’s. Ook kun je de robotstofzuiger bedienen met spraakopdrachten. Bekijk hier alle Roomba Google Home commands!

Ps. last van hondenharen? Wist je dat een robotstofzuiger daar ook mee overweg kan? Bekijk hier alles over een robotstofzuiger voor hondenharen.