Robotstofzuiger voor Allergieën

Het is erg irritant als je last hebt van allergieën. Iets wat je dan zeker moet doen is je huis zo goed mogelijk stofvrij te houden. Een robotstofzuiger is dan een perfecte toevoeging om de strijd met fijnstof en pollen aan te gaan. Wel is het dan belangrijk dat een robotstofzuiger ook geschikt is voor allergieën. Een robotstofzuiger met een goede HEPA filter kan veel verschil uit maken, zo filteren deze stofzuigers fijnstof en pollen.

Hoe hoger het cijfer van het HEPA filter hoe beter de filtering is. De meest voorkomende filters in robotstofzuigers zijn de HEPA 11 en deze zijn goed voor een filtering van 95%. Momenteel is er een stofzuiger die een HEPA 13 filter heeft en dit zou dan de beste keuze zijn, want deze stofzuiger heeft een filtering van 99,97% en dat is erg hoog.

Toch zijn ook de meeste robotstofzuigers niet voorzien van een HEPA filter, let hier daarom goed op, zeker wanneer je last hebt van allergieën en je de luchtkwaliteit in je huis wilt verbeteren. Op deze pagina vind je alle informatie over robotstofzuigers voor allergieën, zo lees je hier waarop je moet letten en wat de beste keuzes op dit moment zijn.

robotstofzuiger voor allergieën
De beste robotstofzuigers zijn voorzien van goede HEPA filters

De beste robotstofzuiger voor allergieën:

In de inleiding hadden we het er al over, maar momenteel is de beste robotstofzuiger voor allergieën voorzien van een HEPA 13 filter. De Neato D10 is een robotstofzuiger die een HEPA 13 filter heeft, maar hier hangt wel een prijskaartje aan. Om jou te voorzien van goed advies hebben we ook nog goedkopere modellen hieronder neergezet die ook voorzien zijn van een HEPA filter.


neato botvac d10

Neato Botvac D10

Momenteel is dit de beste robotstofzuiger voor allergieën. Deze Botvac D10 heeft een HEPA 13 filter aan boord die maar liefst 99,97% filtering heeft.


irobot roomba s9+

iRobot Roomba S9+

Deze iRobot S9+ is voorzien van een Anti-allergenensysteem dat zorgt voor volledige systeemfiltratie die 99% van de allergenen zoals pollen en schimmelsporen opvangt.


ecovacs deebot ozmo t8+

Ecovacs Deebot OZMO T8+

Deze Deebot OZMO T8+ is voorzien van een HEPA 12 filter. Ook heeft de stofzuiger een handige oplaadstation die de stofzuiger automatisch leegzuigt.


dyson 360 heurist

Dyson 360 Heurist

De Dyson 360 Heurist is één van de krachtigste robotstofzuiger van dit moment. Ook is de stofzuiger voorzien van maar liefst twee filters, ideaal voor allergieën te bestrijden.


aeg rx9 2 4anm

AEG RX9-2-4-ANM

Een erg goede stofzuiger van AEG die voorzien is van een HEPA 11 filter. De RX9-2-4-ANM heeft ook een turbo zuigfunctie, hierdoor zuigt de stofzuiger ook goed op tapijten.


eufy robovac g10

Eufy RoboVac G10

Deze robotstofzuiger is qua prijs een goede keuze, daarnaast is het een lage robotstofzuiger (7 cm hoog) die ook onder meubels kan zuigen. RoboVac G10 is voorzien van een HEPA 11 filter.