De robotstofzuigers van Rowenta zijn ook met spraak te bedienen met Google © Rowenta Explorer Serie 80

De stofzuigers van Rowenta worden in Nederland steeds populairder en zo ook de robotstofzuigers van dit merk. Op zoek naar een Rowenta robotstofzuiger? Dan ben je hier op het juiste adres, op deze pagina lees je alles over de robotstofzuigers van Rowenta. Er zijn bijvoorbeeld verschillende series, hieronder laten we zien welke series er zijn en wat de grootste verschillen hiertussen zijn. Ook laten we je zien wat de beste Rowenta robotstofzuiger op dit moment is.

De beste Rowenta robotstofzuiger van dit moment

In onze ogen is de Rowenta X-plorer serie 80 de beste robotstofzuiger op dit moment, ook komt dit model voor in onze top 10 beste robotstofzuigers. Met name de functies, werking en de prijs is de reden waarom wij dit een goede robotstofzuiger vinden. De Rowenta Explorer serie 80 is te verkrijgen in een witte of zwarte variant.


rowenta explorer serie 80

Rowenta X-Plorer serie 80

In onze ogen de beste Rowenta Robotstofzuiger van dit moment de X-Plorer Serie 80. De stofzuiger is voorzien van goede zuigkracht en de nieuwste technologieën. Zo navigeert de stofzuiger met lasertechnologie en herkent de stofzuiger objecten en zijn omgeving. Qua zuigkracht is de X-Plorer Serie 95 wel beter, maar deze is een stuk duurder.


Waarom is de Rowenta X-Plorer Serie 80 een goede keuze?

  1. 2-in-1 Aqua Force systeem: bijna elke robotstofzuiger (alleen de serie 40 niet) heeft een 2-in-1 Aqua Force systeem. Met dit systeem kan de stofzuiger naast zuigen ook dweilen en dit dit tegelijk.
  2. Smart Exploration technologie: deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat de stofzuiger obstakels kan vermijden en specifieke delen van het huis schoonmaakt. Dit zorgt ervoor dat de stofzuiger nauwkeuriger werkt en zo efficiënt mogelijk werkt.
  3. Bedien de robotstofzuiger met spraak: heb je een smart speaker van Google of Amazon? Dan kun je de Rowenta robotstofzuiger ook met spraak bedienen. Zeg bijvoorbeeld “He Google, start met stofzuigen”.
  4. Animal turbo brush: alle robotstofzuigers van Rowenta zijn voorzien van een Animal turbo brush. Deze borstel zorgt ervoor dat de stofzuiger ook eenvoudig dierenharen opzuigt, daarnaast zorgt de borstel ervoor dat grotere deeltjes ook opgezogen worden en dat haar minder snel verstrengelt raakt. Ook is zijn de robotstofzuigers geschikt voor elke vloertype.
  5. Allergieverzorging: de robotstofzuigers van Rowenta zijn allemaal voorzien van goede filters, dit zorgt ervoor dat 99,9% van de fijnstof wordt gefilterd uit de lucht.

Het kan per model verschillen welke functies deze heeft, hieronder vind je onze beste keuze de Rowenta X-Plorer serie 80. Verder vind je hieronder meer over de verschillende Rowenta modellen en de beschrijving die daarbij hoort.

Andere Rowenta robotstofzuigers

Momenteel bestaat het assortiment van Rowenta qua robotstofzuigers uit vijf verschillende series, vandaar ook deze Rowenta robotstofzuiger top 5. Per serie leggen we hieronder uit wat de verschillen tussen deze modellen zijn. De series van Rowenta zijn: X-Plorer serie 95, serie 80, serie 75, serie 60 en serie 40.


rowenta x-plorer serie 95

Rowenta X-Plorer Serie 95

De Rowenta X-Plorer Serie 95 is de nieuwste en meest krachtige robotstofzuiger van Rowenta. De stofzuiger heeft een lange accuduur (225 min) en heeft veel handig functies. Denk bijvoorbeeld aan de auto boost voor tapijt en vloerbedekking of muur volgende sensoren. Ook kun je bij dit model een No-mop zone instellen via de app, dit missen helaas de andere modellen wel. De Rowenta Serie 95 is wel een dure keuze, vandaar dat plek 1 naar de Serie 80 gaat. Mocht dit model wel binnen het budget passen dan is de Serie 95 een hele goede keuze!

rowenta explorer serie 80

Rowenta X-Plorer Serie 80

De beste Rowenta robotstofzuiger van dit moment is deze Rowenta X-Plorer Serie 80. Dit model heeft veel zuigkracht is te koop voor een goede prijs en heeft veel nieuwe functies. De stofzuiger heeft ook een dweilfunctie en heeft kamer management. Met deze functie kun je de stofzuiger gestuurd naar een kamer sturen. Dit is ook interessant wanneer je een smart speaker hebt. Iets gevallen in de keuken zeg dan gewoon: “He Google, zuig in de keuken”.

rowenta x-plorer serie 75

Rowenta X-Plorer Serie 75

De Rowenta X-Plorer Serie 75 is ook een hele goede robotstofzuiger. Dit is model is ook één van de nieuwe modellen en heeft veel zuigkracht en een lange accuduur. Verder is de stofzuiger voorzien van de nieuwe functies, denk aan kamer management, auto boost voor tapijten en No-go zones.

Rowenta X-Plorer Serie 60

Rowenta X-Plorer Serie 60

Ook deze Rowenta X-Plorer Serie 60 is een hele goede keuze. Vooral wanneer je op zoek bent naar een lage robotstofzuiger is dit model ideaal, zo is de robotstofzuiger slechts 6 centimeter hoog. De andere modellen zijn tussen de 8 en 10 centimeter en kunnen daardoor minder makkelijk onder meubels zuigen.

Rowenta Explorer Serie 40

Rowenta X-Plorer Serie 40

De Rowenta X-Plorer Serie 40 is de goedkoopste keuze en interessant bij een laag budget. Wel dien je rekening te houden dat dit model weinig functies heeft en daarom best beperkt is.


Pluspunten van de robotstofzuigers van Rowenta

pluspunten Rowenta robotstofzuiger
De robotstofzuigers van Rowenta zijn ook geschikt voor het opzuigen van dierenharen © Rowenta X-Plorer Serie 80

De robotstofzuigers van Rowenta zijn erg goed en Rowenta is druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe robotstofzuigers. Dat is altijd goed, want zo blijven de robotstofzuigers up-to-date en worden ze steeds beter. Naast deze pluspunten hebben de Rowenta robotstofzuigers de volgende pluspunten:

  1. Lage robotstofzuigers: over het algemeen zijn de robotstofzuigers van Rowenta laag. Lage robotstofzuigers kunnen vaak ook nog even onder meubels zuigen, dit scheelt weer want daar hoopt vaak veel stop op. Het verschilt wel per model wat de hoogte is van de stofzuiger, zo ligt de range tussen de 6 en 10 cm.
  2. Ook geschikt voor dierenharen: heb je huisdieren? Let bij het kopen van een robotstofzuiger ook altijd of deze geschikt is voor het zuigen van dierenharen. De robotstofzuigers van Rowenta hebben een speciale dierenharen borstel. Deze borstel zorgt ervoor dat dierenharen makkelijk opgezogen worden, ook uit bijvoorbeeld tapijten. Daarnaast is de borstel zo ontwikkeld dat lang haar er niet verstrengelt er in raakt. Veel robotstofzuigers zijn vaak niet geschikt voor dierenharen en komen daardoor vaak vast te zitten of gaan zelfs kapot. Bekijk hier de beste robotstofzuigers voor dierenharen.
  3. Test de robotstofzuiger eerst uit: mocht je twijfelen of een robotstofzuiger echt wat voor jou is dan kun je de robotstofzuiger van Rowenta ook eerst 90 dagen testen. Mocht na 90 dagen het product niet bevallen dan kun je deze gewoon terugsturen naar de fabrikant en krijg je het geld terug. Bekijk deze actie bij Coolblue.

FAQ: Meest gestelde vragen over de Rowenta Robotstofzuigers

Mocht je nog met vragen zitten of wil je meer weten over de robotstofzuigers van Rowenta, dan kun je ons altijd een berichtje sturen. We krijgen wel vaker vragen over specifieke modellen, hieronder hebben we de meest gestelde vragen over de robotstofzuigers van Rowenta beantwoord:

Zijn de robotstofzuigers van Rowenta een goede keuze?

Jazeker! Rowenta heeft veel verschillende robotstofzuigers en in verschillende prijsklasse. Er is daarom voor iedereen een keuze, wel is het belangrijk dat je let op de verschillen tussen de modellen en daarop de juiste keuze maakt.

Waarop moet je letten bij het kopen van een Rowenta robotstofzuiger?

Je kunt op verschillende factoren letten, daarbij zijn de belangrijkste de zuigkracht van de robotstofzuiger, de functies van en ook vooral de werking van de stofzuiger! Weet je niet zeker of je de juiste keuze gemaakt hebt dan kun je de robotstofzuiger ook eerst 90 dagen testen en deze dan ruilen voor bijvoorbeeld een ander.