Slim genoeg

Slim genoeg

Zoals we al vaak hebben aangegeven: Robotstofzuigers zijn niet zo slim, als jij denkt dat je voor 200 euro een slim apparaat naar binnen haalt omdat er toevallig op een webshop 15x 5 sterren onder staan dan euh… moet je je huiswerk opnieuw doen. Dit zijn vaak ‘redelijke’ robotstofzuigers die uit grote fabrieken in China komen en dan alleen maar met een ander merknaampje worden gedrukt. Slim zijn ze gewoonweg niet.

Ps. Heb je dat stukje op de homepage helemaal uitgelezen en kom je vanaf de homepage hier? Gaaf!

Wat zijn nou wel toppers

Gelukkig zijn er Amerikanen, Amerikanen die een publiek hebben van 300 miljoen consumenten en dan alles écht uitvoerig gaan testen enzo. Die Amerikanen. Ik zou ook wel een test willen en er weken aan willen besteden.. Maarja in Nederland kan je daarmee niet rondkomen.

Oke, dus in Amerika zijn goede reviews te vinden: Maar ook heel veel van die reviews zijn nep en onzin, of zetten de best verkopende Amazon robot op #1. Dat moeten we niet hebben. Laten we allereerst eens kijken naar goede tests:

Deze geeft wel een goed beeld: https://www.youtube.com/watch?v=ccFspGr1SIQ, deze is wel redelijk maar super commercieel en ook wat nep: https://www.youtube.com/watch?v=q8cBSMfTfJY

Hoe dan ook: De Roborock komt altijd goed uit de tests

Overigens doen de serie 6 en 8 het vanzelfsprekend ook goed, het maakt allemaal niet zoveel uit of je nou een A8 een S7 MAX Ultra, of een S8 neemt: dit heeft vooral met smaak te maken. Zelf vinden we de Q7 Max+ een goed model, gezien deze betaalbaar is en ook veel goede reviews heeft!

Dit model kan je niet via Coolblue verkrijgen, maar wel via Bol.com!

Waarom is deze wel slim dan?

Dit is een bekend merk op het robot stofzuiger vlak met meerdere modellen en innovaties, het is geen nep merk, je betaald ook fors voor de software. Dit ding is goed getest, wat wil je nog meer weten? Hoeveel stofjes hij per jaar kan opzuigen? Doet er allemaal weinig toe. Met dit model kan je gewoon goed thuis komen.

Wat is een ‘slim genoeg’ alternatief

Nou vooruit, een alternatief dan maar..

iRobot Roomba?

Dit is misschien wel het bekendste merk, het merk was zelfs zo populair dat Amazon het niet mocht overnemen, Coolblue verkoopt enkele modellen. De J7 is een prima betaalbaar model, de i8 is moderner en wellicht ook iets gaver, Wij zouden op dit moment voor een i8 gaan.

Oh ja en welke robots moet je dan vooral niet kopen

 • Zidar of Lida van onder de 300 Euro, waarom niet? Niet slim genoeg
 • Severin RB Chill van onder de 100 Euro, waarom niet? Geen enkele zuigkracht
 • Pifco: niet doen!
 • Yeedi robotsofzuigers, robotten van onder de 100 euro werken niet!
 • One Top Shop stofzuigers…
 • Sevva Robotstofzuigers…
 • Sinji Smart: Die is dus niet zo slim!
 • Midea robotsofzuigers: ” Ondertussen is zojuist de 2e stuk gegaan binnen een half jaar tijd..
  Word niet eens dagelijks ingezet.
  Meer werk & tijd van ondertussen, dan profijt – laat dat nou net niet de bedoeling zijn van zo’n apparaat. “

Trap er niet in!

Wees slimmer dan je stofzuiger en koop als je een slimme robotstuiger wilt kopen geen domme stofzuiger!

Einstein
Scroll naar boven