Stille Robotstofzuiger – Top 10

Een steelstofzuiger kan aardig wat geluid produceren. Toch zijn er ook stille modellen. Op dit moment is de Xiaomi Roborock S6 MaxV de beste stille robotstofzuiger. Dit model produceert slechts 58 decibel, wat een stuk minder luidruchtig is dan andere robotstofzuigers.

Bij het kopen van een stofzuiger is het belangrijk om te kijken naar het geluidsniveau, want niets is irritanter wanneer een apparaat veel geluid produceert. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over een stille robotstofzuiger. We hebben hieronder een top 10 gemaakt met de stilste robotstofzuigers van dit moment. De meest stille robotstofzuiger heeft een geluidsniveau van 58 dB, maar we zijn ook een robotstofzuiger tegen gekomen die een geluidniveau heeft van 79 dB.

Geluidsniveau van de meest stille robotstofzuigers op dit moment:

stille robotstofzuiger
De stofzuiger gecheckt op geluidsniveau

De stilste robotstofzuigers van dit moment

Naast het geluidsniveau is het ook belangrijk om rekening te houden met de functies van een robotstofzuiger. Deze top 10 hebben we daarom ook opgesteld aan de hand van onze beste robotstofzuiger pagina. De tien top modellen uit deze lijst hebben we hieronder gerangschikt op het maximale geluidsniveau van het apparaat.


roborock s6-maxv

1. Xiaomi Roborock S6 MaxV – 58 dB

Dit model van Xiaomi heeft een maximale geluidsniveau van 58 dB en is hiermee de meest stille robotstofzuiger uit onze top 10. De Xiaomi Roborock S6 MaxV is een erg goede robotstofzuiger die veel handige en slimme functionaliteiten heeft.


blaupunkt-bluebot-xboost

2. Blaupunkt Bluebot Xboost – 59 dB

De Blaupunkt Bluebot Xboost is ook en erg stille robotstofzuiger. Met een maximale geluidsniveau van 59 dB behoort tot model tot één van de stilste robotstofzuigers van dit moment. De stofzuiger zuigt goed, is te besturen met spraak en heeft een goede HEPA-filter. Ook is dit een robotstofzuiger met dweilfunctie.


eufy robovac 35c

3. Eufy by Anker Robovac 35c – 61 dB

Nog een goede stille robotstofzuiger. De Eufy Robovac 35c heeft een maximale geluidsniveau van 61 dB is heeft veel handige functies. Zo heeft de robotstofzuiger een HEPA filter, is de robot volledig te automatiseren, met spraak te bedienen en heeft de stofzuiger goede zuigkracht.


irobot roomba s9+

4. iRobot Roomba s9+ – 66 dB

De iRobot Roomba s9+ is in onze ogen de beste robotstofzuiger van dit moment. Dit model heeft veel unieke en slimme functies. Het basisstation kan de stofzuiger legen, waardoor de stofzuiger langer zelfstandig kan zuigen en je niet elke keer de stofzuiger handmatig hoeft te legen. Daarnaast heeft de stofzuiger veel zuigkracht en een handige D-vorm, hierdoor kan de stofzuiger goed in hoeken en langs plinten zuigen.

ecovacs deebot ozmo 950

5. Ecovacs Deebot OZMO 950 – 66 dB

Nog een goede stille stofzuiger die ook nog een een dweilfunctie heeft. De Deebot OZMO 950 is vrij stil en produceert een maximale geluidsniveau van 66 dB. Verder is de stofzuiger volledig te automatiseren via de app en kun je in de app delen van de kamer afbakenen met virtuele muren.


Neato Botvac D7 Connected

6. Neato Botvac D7 – 69 dB

Een D-vormige robotstofzuiger, ideaal voor het zuigen langs plinten en in hoeken. De Neato Botvac D7 produceert een maximale geluidsniveau van 69 dB. Verder heeft de robotstofzuiger veel slimme functies en is de stofzuiger onder andere te bedienen met spraak.


rowenta explorer serie 80

7. Rowenta Explorer Serie 80 – 70 db

Deze Rowenta Explorer Serie 80 is ook erg goede robotstofzuiger. Zuigt goed en bepaald met lasers wat de meest efficiënte zuigroute is. Daarbij kun je de robotstofzuiger volledig automatiseren in de app.


medion md19511

8. Medion MD19511 – 72 dB

Niet de meest stille robotstofzuiger, maar wel een erg goedkope keuze. Deze Medion MD19511 is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een robotstofzuiger die prima werkt en laag geprijsd is. Een minpunt van deze robotstofzuiger is dat die niet met een app te besturen is, je moet echt handmatig de stofzuiger activeren.

aeg rx9 2 4anm

9. AEG RX9-2-4ANM – 75 dB

De AEG RX9-2-4ANM is een hele goede robotstofzuiger en gespecialiseerd in het opzuigen van dierenharen. Wel dien je rekening te houden dat het geluidsniveau van deze stofzuiger erg hard kan zijn. Wel is de robotstofzuiger te programmaren in de app met tijdschema’s, dus je kunt de robotstofzuiger ook laten zuigen wanneer je niet thuis bent.

dyson 360 heurist

10. Dyson 360 Heurist – 79 dB

De Dyson 360 Heurist is een echte krachtpatser en heeft veel zuigkracht. Dit resulteert ook in veel geluid, daarom staat de Dyson 360 Heurist op plekje 10. Wel heeft de stofzuiger veel slimme functies en herkent de robotstofzuiger objecten. Met de oog aan de bovenzijde heeft de stofzuiger 360 graden zicht en kan de stofzuiger volledig om zich heen kijken. Ook kun je de stofzuiger automatiseren met timers, zodat je de robotstofzuiger activeren wanneer je niet thuis bent.


Een stille robotstofzuiger een must?

geluidsniveau van robotstofzuiger

Stofzuiger kunnen veel geluid maken, vooral steelstofzuigers maken veel lawaai. Wanneer je zelf niet aan het stofzuigen bent kan het geluid van een stofzuiger als vervelend ervaren worden. Zeker wanneer je thuis aan het werk bent en er komt twee uur lang een robotstofzuiger langs die veel geluid produceert.

Toch is een stille robotstofzuiger geen must. Zeker niet wanneer je de stofzuiger activeert wanneer je niet thuis bent. Tegenwoordig hebben de meeste robotstofzuigers slimme functies en zijn ze volledig te automatiseren in de app. Je kunt dan de stofzuiger laten zuigen op een bepaald tijdstip op een bepaalde dag of je activeert de stofzuiger of afstand met de app. Wanneer je de robotstofzuiger laten schoonmaken als je niet thuis bent heb je er ook geen last van. Ook is het heerlijk wanneer je thuiskomt na een dag werken en de vloer is alvast voor je gezogen!

Waarop moet je letten bij het kopen van een stille robotzuiger?

instellingen om je robotstofzuiger nog stiller te maken
Door de instellingen van je robotstofzuiger te wijzigen kun je de stofzuiger nog stiller maken. Ook handig wanneer je de robotstofzuiger kunt laten stofzuigen wanneer je niet thuis bent, dan heb je er namelijk helemaal geen last meer van.

Naast het geluidsniveau kun op nog veel meer andere factoren letten, denk aan de zuigkracht of extra opties die een robotstofzuiger heeft. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt met factoren waarop je kunt letten en wat dit is.

  • Zuigwerkzaamheden: een robotstofzuiger moet kunnen zuigen, check daarom goed naar de zuigkracht maar ook hoe de robotstofzuiger door het huis heen manoeuvreert.
  • Navigatie van de robotstofzuiger: de navigatie van een robotstofzuiger is bepalend. Er zijn robotstofzuigers die random door het huis heen rijden en er zijn robots die een systeem hebben en zo op een efficiënte manier door het huis rijden.
  • Hoogte van de drempels: heb je drempels in je huis? Check dan bij het kopen van een robotstofzuiger of deze gemakkelijk over heen kan.
  • Hoogte van de stofzuiger zelf: hoe hoger de robotstofzuiger hoe moeilijker het wordt om onder meubels te rijden. Bekijk daarom altijd de hoogte van een stofzuiger en vergelijk dit met je meubels.
  • Zuigmond en borstels: de meeste robotstofzuigers zijn voorzien een zuigmond en borstels. Hier zit verschil in en kijk goed want ook dit kan bepalend zijn voor bijvoorbeeld het zuigen van dierenharen.
  • Extra opties en functies: robotstofzuigers worden steeds slimmer en krijgen nieuwe functies. Ook de functies kun je met elkaar vergelijken en kijk hierbij of je de functies nodig vind of niet. Unieke functies zijn bijvoorbeeld het automatisch legen of het dweilen van de vloer.

Tip: automatiseer de robotstofzuiger, zodat deze stofzuigt wanneer je niet thuis bent. De Xiaomi Roborock S6 MaxV is eenvoudig vooraf in te stellen. Laat de robotstofzuiger bijvoorbeeld elke dag om 17:00 zijn ronde maken, zodat je in een schoon huis thuis komt.

Stille robotstofzuigers vergelijken op geluidsniveau

Benieuwd naar de stilste robotstofzuiger op dit moment? Bekijk dan in onderstaand overzicht de verschillende geluidniveaus (in decibel) van de top 5 beste stille stofzuigers op dit moment.

RobotstofzuigerGeluidsniveauBekijk
Xiaomi Roborock S6 MaxV58 dBBeste deal
Blaupunkt Bluebot Xboost59 dBBeste deal
Eufy Robovac 35c61 dBBeste deal
iRobot Roomba S9+66 dBBeste deal
Ecovacs Deebot OZMO 95066 dBBeste deal

FAQ: meest gestelde vragen over stille robotstofzuigers

Mocht je nog vragen hebben dan kun je ons altijd een berichtje sturen, ook wanneer je graag advies wilt. Daarnaast kun je ook de onderstaande FAQ doorlezen, wellicht staat jou vraag daar ook tussen:

Waarom een stille robotstofzuiger?

Het kan vervelend zijn wanneer een robotstofzuiger veel lawaai maakt. Vooral wanneer je veel thuis bent wil je geen last hebben van de robotstofzuiger. Houdt daarom altijd rekening met het aantal dB van de robotstofzuiger.

Wat zijn de voordelen van een stille robotstofzuiger?

Eigenlijk is er één voordeel en dat is dat je minder last hebt van je robotstofzuiger. Er kan veel verschil zitten in het geluidsniveau van je robotstofzuiger.

Nadelen van een stille robotstofzuiger?

Hoewel een stille robotstofzuiger zorgt voor weinig overlast, zijn dit wel de modellen die het minst zuigkracht hebben. We zien hoe meer geluid een robotstofzuiger produceert hoe beter de zuigkracht hiervan is.

Kortom: een robotstofzuiger hoeft niet altijd luidruchtig te zijn. En ook als je niet altijd thuis bent kan een stille robotstofzuiger een goede keuze zijn (denk aan huisdieren of buren). Je maakt in onze ogen de beste stille keuze met de Xiaomi Roborock S6 MaxV. Met slechts 58 dB stukken stiller dan andere robotstofzuigers.