Xiaomi Roborock

Bekend met de robotstofzuigers van Roborock? Roborock is in 2014 opgericht door Roborock Technology Co. en is gespecialiseerd in het onderzoeken en ontwikkelingen van producten die het huishouden gemakkelijker moeten maken. Robotstofzuigers behoren daarom ook tot de hoofdproducten van Roborock. Roborock is sinds een investering in 2014 ook onderdeel geworden van Xiaomi, daarom zie je ook vaak bij webshops Xiaomi Roborock staan.

Naast robotstofzuigers heeft roborock ook verschillende steelstofzuigers die vallen onder de categorie ‘Cordless Stick Vacuum’. Momenteel heeft Xiaomi Roborock één steelstofzuiger en deze heet Roborock H6 en heeft veel weg van de steelstofzuigers van Dyson. Op deze pagina lees je alles over de robotstofzuigers van Roborock en laten we zien welke modellen er te koop zijn, wat de functies hiervan zijn en of deze robotstofzuigers een goede keuze zijn.

de beste xiaomi roborock op dit moment

De beste Xiaomi Roborock robotstofzuiger van dit moment

Momenteel zijn er veel verschillende Xiaomi Roborock robotstofzuigers te vinden op de website van Roborock. Echter is een deel van deze stofzuigers niet meer leverbaar of zijn het nieuwe modellen. Toch hebben we alle modellen met elkaar vergeleken en gaat onze keuze naar beste robotstofzuiger uit naar de Roborock S6 MaxV.

De Roborock S6 MaxV is in onze ogen de beste keuze, omdat de stofzuiger voorzien is van de nieuwste technische snufjes zo werkt de stofzuiger bijvoorbeeld via AI en zijn de zuigprestaties van de stofzuiger erg goed.


roborock s6-maxv

Roborock S6 MaxV

Deze Roborock S6 werkt op basis van AI, zo weet de stofzuiger die het beste je huis kunt zuigen. Ook erg goede zuigkwaliteiten en andere goed functies.


Andere robotstofzuigers van Xiaomi

Natuurlijk hoef je niet direct voor de beste keuze te gaan, want vaak hangt aan de beste keuze ook het grootste prijskaartje. Hieronder hebben we daarom ook de andere modellen van Xiaomi Roborock geplaatst, zodat je kunt zien wat nog meer mogelijk is. Onderaan de pagina vind je een tabel en daarin zie je direct wat een stofzuiger kost en wat de verschillen tussen de robotstofzuigers zijn.


roborock e4

Roborock E4

Deze Roborock E4 is momenteel de goedkoopste Roborock stofzuiger, maar heeft wel goede zuigkwaliteiten.


roborock s5 max

Roborock S5 Max

Goede robotstofzuiger die ook voorzien is van een dweilfunctie. Deze Roborock S5 Max heeft ook een handige powerfunctie voor meer zuigvermogen.


roborock s6 pure

Roborock S6 Pure

In onze ogen zijn de robotstofzuigers uit de S6-series de beste keuze van dit moment, vooral door de functies die de stofzuigers slim maakt.


Waarom zijn Xiaomi robotstofzuigers Roborock een goede keuze?

Momenteel zijn er veel verschillende keuzes als we kijken naar het aanbod van Xiaomi Roborock. Ook hebben deze robotstofzuigers de meest nieuwe functies en zijn de verschillende modellen scherp geprijsd. Ook is er een nieuwe robotstofzuiger, de Roborock S7 die nog meer nieuwe functies heeft. Bekijk hieronder de punten waarom de robotstofzuigers van Xiaomi een goede keuze zijn. Als voorbeeld nemen we onze favoriete Roborock de S6 MaxV:

  • Twee camera’s aan de voorzijde: deze robotstofzuiger heeft twee verschillende camera’s waarmee de stofzuiger van alles kan waarnemen, zo weet de camera precies hoe zijn omgeving eruit ziet. Ook zit de robotstofzuiger goed in het donker, dus in de avond kan de stofzuiger ook gewoon zuigen.
  • Xiaomi Roborock houdt ook rekening met privacy: hoewel de stofzuiger twee slimme camera’s heeft en alles opneemt. Heeft Roborock ervoor gezorgd dat er geen beelden opgeslagen worden of gedeeld worden. Ook heeft de robotstofzuiger TUV Rheinland certificaat.
  • Handige omgeving in de app met duidelijke visuele kaart: de app van Roborock werkt erg fijn en overzichtelijk. Je kunt zelfs met icoontjes aangeven wat voor obstakels de stofzuiger heeft. Ook zie je in de app precies hoeveel m² de stofzuiger moet stofzuigen en hoe lang deze bezig is.
  • Erg krachtige motor: de stofzuiger heeft een krachtige motor, dit zorgt er niet alleen voor dat de stofzuiger goed rijdt door de kamer, maar dat ook alles goed opgezogen wordt. Ook het zuigen van dierenharen is geen probleem.
  • Stofzuiger kan op meerdere verdiepingen gebruikt worden: door de functie Multi-level Mapping is de robotstofzuiger in staat verschillende verdiepingen te herkennen.
  • Meeste Xiaomi robotstofzuigers hebben dweilfuntie: de meeste robotstofzuigers van Xiaomi hebben ook een dweilfuntie. Ook kun je in de app aangeven welke kamer gedweild moet worden en welke kamer niet. Handig wanneer je bijvoorbeeld een kamer hebt met tapijt.

Een niet hele functionele functie maar een wel leuke is dat je live meekunt kijken met de robotstofzuiger. Ook kun je de robotstofzuiger met een joystick in de app bewegen, leuk als je bijvoorbeeld huisdieren hebt. Verder zit er ook een microfoon aan boord, zodat je ook kunt praten door de stofzuiger.

Verschillen tussen de Roborock stofzuigers van Xiaomi

Om je een goed beeld te geven tussen de verschillen robotstofzuigers van Xiaomi hebben we hieronder een tabel geplaatst. In het tabel zie je de grootste verschillen tussen de verschillende modellen. De grootste verschillen zitten in de functies en kracht van de stofzuigers.

Bekijk hieronder nog een leuk filmpje van de Roborock S6 MaxV. In het filmpje zie je hoe slim de functies van deze stofzuiger zijn.