De Roborock S7 is een nieuwe robotstofzuiger uit de Roborock serie. Dit model heeft een paar nieuwe upgrades gehad die de robotstofzuiger nog beter maken, zo is de dweilfunctie van dit model een stuk beter geworden. Op deze pagina vind je onze Roborock S7 review en kijken we naar de werking en de nieuwe functies van dit model. In deze review behandelen we de volgende onderwerpen:

  • Uiterlijk van de Roborock S7
  • Hoe zuigt en gaat de Roborock S7 te werk
  • Nieuwe functies van deze robotstofzuiger van Roborock
  • Verkrijgbaarheid: Roborock S7 Nederland
  • Conclusie: Roborock S7 review

roborock s7

Xiaomi Roborock S7

Deze Roborock S7 robotstofzuiger is onderdeel van Xiaomi. Dit is het nieuwste model en dit model heeft veel nieuwe gave functies!


Uiterlijk van de Roborock S7

De nieuwe Roborock robotstofzuiger S7 is te verkrijgen in een witte en zwarte kleur en heeft een ronde vorm. Hoewel deze ronde vorm het moeilijk maakt om hoeken te zuigen heeft dit model ook aan de rechterkant een borstel. Met deze borstel wordt het wat makkelijker om hoeken en randen goed te zuigen.

Op de stofzuiger zelf zit ook een soort torentje, deze toren zorgt ervoor dat de kamer in beeld gebracht wordt. Dit gaat op basis van een nieuwe LiDAR navigatie. Met deze manier van navigeren kan de stofzuiger heel makkelijk inschatten middels laserpulsen wat de afstand is tot een object. Zo zorgt dit voor een goed overzicht van de kamer, maar is de stofzuiger ook in staat te navigeren wanneer het donker is.

Hoe zuigt en gaat de Roborock S7 te werk

De Roborock S7 heeft gezien de andere Roborock stofzuiger de meeste zuigkracht en een HyperForce stand. Dit is een soort turbofunctie die zorgt voor nog meer zuigkracht, ideaal voor vuil dat vast zit in tapijten.

Verder is het een zelfstandige robotstofzuiger die te werk gaat op een systematische wijze, wat inhoudt dat de stofzuiger via een zelf bedacht systeem te werk gaat. Het voordeel hiervan is dat de stofzuiger efficiƫnt te werk gaat, niks overslaat en niet twee keer op de zelfde plek zuigt.

Je kunt de stofzuiger op meerder manieren bedienen, zo zit er een knop op de robotstofzuiger die de stofzuiger aan- of uitzet. Daarnaast kun je in de app de robotstofzuiger besturen, zo kun je hem simpelweg aan- of uitzetten, maar je kunt in de app ook aangeven op welke dagen en welk tijdstip de stofzuiger moet zuigen. Erg handig want zo kun je de stofzuiger laten zuigen wanneer je niet thuis bent en heb je geen last van de stofzuiger.

Mocht je een smart speaker hebben van Google dan kun je de stofzuiger ook bedienen met spraak. De robotstofzuiger van Roborock zijn namelijk te koppelen met het smart home platform van Google Assistant. Naast het bedienen met spraak is dit ook ideaal om de stofzuiger te koppelen met andere apparaten, lees hier meer over Google Home robotstofzuigers.

Nieuwe functies van deze robotstofzuiger van Roborock

Tegenwoordig worden robotstofzuigers steeds beter en komt er bij een introductie van een nieuwe stofzuiger nieuwe functies. Ook deze nieuwe robotstofzuiger van Xiaomi Roborock heeft nieuwe functies. Een opvallende functie is de nieuwe dweilfunctie, zo trilt tijdens het dweilen de mop-pad en wordt een vieze vlek een stuk beter schoon. Hieronder hebben we de alle functies van deze Roborock S7 opgesomd en geven er uitleg bij:

  • Sonic Mopping: hierboven hadden we het al over deze functie. Met deze functie trilt de schoonmaak-pad waarmee de stofzuiger dweilt gemiddeld 3000 keer per minuut. Momenteel rijden de stofzuiger met dweilfunctie zonder trilling over de vloer en dit zorgt voor een minder goed resultaat.
  • Intilligent Mop Lifting: tijdens het dweilen wordt de mop nat. Wanneer een robotstofzuiger dan over een tapijt of kleed rijdt wordt ook deze nat. Met deze nieuwe Mop lifting techniek herkent de stofzuiger een zachte ondergrond en tilt hij automatisch de mop op, hiermee voorkom je dat ook je tapijt of kleed nat wordt.
  • Nieuwe “Floating Brush”: de S7 heeft een nieuwe borstel gekregen die beter vuil naar binnen moet zuigen, zo werkt de nieuwe borstel ook op oppervlaktes die oneven zijn.
  • Rubberen borstels: de S7 is voorzien van rubberen borstel, dit moet er voorzorgen dat de borstels beter werken, duurzamer zijn en minder klitvorming veroorzaken. Zelf hebben we nog niet echt positieve ervaringen met deze rubberen borstels in tapijten. Bij ons bleven deze namelijk af en toe vast zitten, maar er zijn ook nog gewoon normale borsteltjes te bestellen.
  • Precision Mapping: middels de nieuwe LiDAR navigatie weet de stofzuiger precies in wat voor omgeving hij moet schoonmaken. Zo herkent de stofzuiger objecten, kamers en andere obstakels.

In de loop van 2021 komt er ook nog een nieuw basisstation op de markt voor de Roborock stofzuigers, de Roborock Aut-Empty Dock. Dit basisstation is een zelflegende station die de stofzuiger automatische leegzuigt. Bekijk hier het introductie filmpje van de Roborock S7, in dit filmpje zie je hoe de nieuwste functies van de stofzuiger precies werken.

Verkrijgbaarheid: Roborock S7 Nederland

De Roborock S7 is sinds dit jaar (2021) verkrijgbaar in Nederland bij verschillende webshops. Momenteel goed leverbaar bij Amazon en af en toe via de webshop van Bol.com. Via de website van Amazon is de verkrijgbaarheid beter en heb je keuze uit verschillende kleuren, zwart en wit. Daarnaast is er ook nog een handige Roborock S7 Auto-Empty dock te koop. Dit apparaat leegt de robotstofzuiger automatisch, hierdoor kan de robotstofzuiger nog langer zelfstandig schoonmaken.

Conclusie: Roborock S7 review

De Roborock S7 is een mooie toevoeging aan het assortiment van Xiaomi Roborock. De stofzuiger is voorzien van de nieuwste functies en heeft erg goede zuigprestaties. Zelf vergelijken we dit model met de Ecovacs Deebot T8 AIVI.

Helaas is dit model nog niet goed leverbaar in Nederland en moeten we nog even wachten tot de stofzuiger verkrijgbaar is bij de meeste webshops.


roborock s7

Xiaomi RoborockS7

De nieuwste robotstofzuiger van Xiaomi Roborock. Dit model heeft de meest geavanceerde functies, denk aan een dweilfunctie waarbij de mop trilt voor betere dweil kwaliteit.